Cașcaval unicat produs în România
O delicatesă unicat în lume se fabrică numai la Botoşani.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 iulie 2016, 06:00 / actualizat: 27 iulie 2016, 10:20
Din laptele vacilor care pasc pe imaşurile bogate în flori şi plante medicinale de pe Valea Baseului, de ani de zile în zona Săvenilor se fabrica Buricul, o specialitate de caşcaval făcută după o tehnologie şi o reţetă cunoscută numai de fermierii din zonă.
Producătorii s-au constituit într-o asociaţie şi vor să obţină recunoaşterea europeană de produs de origine protejată, ca să aiba acces la export. Reţeta a fost adusă de un aromân în zonă, iar denumirea produsului are o istorie comică: pe vremea comunismului, muncitorii furau caşcaval nematurat pentru a-şi potoli foamea, legându-l la brâu în zona buricului.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta online AICI: