Cea mai gravă crimă de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, în Japonia
Cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din centrul Japoniei, în cel mai grav incident de ucidere în masă de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial până acum.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 26 iulie 2016, 08:34 / actualizat: 27 iulie 2016, 10:21
Satoshi Uematsu, în vârstă de 26 de ani, care a lucrat până în luna februarie la centrul Tsukui Yamayurien pentru persoane cu dizabilităţi, situat la 40 de km distanţă de Tokyo, a intrat pe fereastră înarmat cu un cuţit şi a atacat rezidenţii centrului, ucigând 19 dintre aceştia şi rănind alţi 25.
După atac, Satoshi Uematsu s-a predat poliţiei din Sagamihara, informează oficialii niponi. La centrul Tsukui Yamayurien sunt cazate 149 de persoane cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 75 de ani. De asemenea, un total de 222 de persoane lucrează la centrul respectiv, dar din acestea numai 9 se aflau în stabiliment în momentul atacului.
Atacul de la centrul Tsukui Yamayurien a şocat întreaga Japonie, unde uciderile în masă sunt extrem de rare.
Pentru că autorităţile nipone au impus un control strict al armelor de foc, atacurile cu cuţit sau otravă sunt frecvente. În iulie 2001, opt copii au fost ucişi după ce un fost om de serviciu a intrat în şcoala elementară Ikeda din Osaka şi a înjunghiat la întâmplare copii. În 2008, un bărbat a intrat cu camionul său în plin într-un grup de oameni, după care a înjunghiat 18 persoane, dintre care şapte şi-au pierdut viaţa.
Radio România