Tatuajul-o poveste cu un singur sens
Tatuajele există dintotdeauna. Din cele mai vechi timpuri, oamenii își desenau tot felul de imagini pe suprafața corpului.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 31 iulie 2016, 06:00 / actualizat: 31 iulie 2016, 7:46
Mare parte dintre acestea reprezentau simboluri, imagini din natură: animale și flori sau personaje.
Tatuajele se fac și în ziua de astăzi din tot felul de considerente estetice: fie ne tatuăm pentru că suntem siguri că desenul respectiv ne aduce un plus de frumusețe sau că atrage respectul și admirația altora, fie tatuajele sunt executate pentru a acoperi anumite defecte: cicatrici, diverse semne, lipsa sprâncenelor etc.
Când ne tatuăm?
La fel ca în cazul promisiunilor și deciziilor importante, un tatuaj nu se recomandă a fi făcut atunci când esti prea fericit, prea nervos sau, pur și simplu, te ia valul!
Tatuajul, în pofida progreseor tehnologice, este o poveste cu un singur sens. Pielea nu va mai căpăta niciodată aspectul anterior aplicării tatuajului, chiar și dacă se va recurge la scoaterea lui În consecință, decizia de a ți se face un tatuaj trebuie luată cu multă seriozitate. (Laurian Bonea, Fan Art Tatoo)
Când este refuzat un tatuaj?
Există și cazuri în care clientul este refuzat, vorbind din punctul meu de vedere. În primul rând, legea nu te lasă, ca tatuator, să aplici tatuaj minorului. Asta este foarte bine pentru că după 18 ani neuronul se presupune că este mai dospit.
Apoi, sunt situațiile în care modelul solicitat pentru tatuaj nu rezonează cu convingerile mele. De exemplu, nu voi tatua nimănui, niciodată o svastică. (Laurian Bonea, Fan Art Tatoo)
Cât de dureros este un tatuaj?
Fiind vorba despre un ac ce împunge pielea, este evident, că vorbim despre durere. Senzația poate fi mai puternică sau mai puțin puternică, în funcție de gradul de suportabilitate al fiecărui individ.
Au fost, din câte îmi amintesc, și câteva persoane, două-trei care au adormt pe scaunul de tatuat și au fost și clienți care au enunțat suficient de clar și tare că îi doare. (Laurian Bonea, Fan Art Tatoo)
Din ceea ce deja cunoaștem, zonele de pe corpul nostru, pe care se aplică tatuajul, pot fi mai sensibile: gât, dejete și acolo unde pielea este foarte aproape de os.
Și…m-am tatuat
Am luat și eu o hotărâre în acest sens. Da, ați înțeles foarte bine. M-am tatuat. Am ales Fan Art Tatoo și pe Laurian Bonea.
După discuția despre ceea ce-mi doresc, au urmat pregătirile și desenul…direct pe piele.
Apoi, după o oră de muncă…GATA!
Rămâne? m-a întrebat Laurian. Am zâmbit! Era clar! La treaba cu tatuajul nu e cale de întors!
Alina Nechita