Vă place porumbul fiert?
Pe lângă faptul că este gustos şi sănătos, porumbul fiert este un aliat în cura de slăbire.
Articol editat de cristina.rusu, 5 august 2016, 06:00
Porumbul fraged, servit ca garnitură, poate deveni un aliat puternic în diete şi cure de slăbire. Ţine de foame şi conţine mulţi nutrienţi de care organismul tău are nevoie pentru a funcţiona normal.
Porumbul conţine carbohidraţi, dar un ştiulete sănătos nu depăşeşte 100 de calorii, ceea ce înseamnă că te poţi răsfăţa cu o cină uşoară, care este şi delicioasă.
În plus, porumbul fiert conţine fibre alimentare, proteine sănătoase, luteină şi zeaxantină, importante în sănătatea ochilor şi a ţesuturilor.
Porumbul fiert conţine potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor, inimii şi a echilibra cantitatea de apă reţinută de corp. Totodată, vitamina A, conţinută în porumb, este un antioxidant natural foarte important pentru sănătate şi funcţionarea corectă a organismului.
Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.
Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan.
Redacția
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.