Aditivi periculoşi pentru sănătate în produsele de post
În produsele de post există aditivi periculoşi pentru sănătate – arată un studiu comandat de Asociaţia Pro Consumatori.
Articol editat de Camelia Velțan, 9 august 2016, 11:33
După ce au analizat 35 de produse – preparate şi semipreparate din marile lanţuri comerciale – specialiştii au constatat că doar zece la sută dintre ele nu au aditivi alimentari.
Mai mult, unul din cinci alimente conţine câte doi conservanţi, mulţi dintre ei periculoşi pentru sănătate.
Astfel în diverse salate de humus, fasole bătută, sos de maioneză sau tofu sunt substanţe care pot provoca boli intestinale, dereglări hormonale, tulburări nervoase sau care pot ataca smalţul dinţilor.
Asociaţia Pro Consumatori le recomandă clienţilor magazinelor să se uite atent pe etichetă atunci când cumpără un produs.
Radio România Actualităţi
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.