Pericolul pentru sănătate păstrat de tine în frigider…
Păstrarea incorectă a produselor alimentare ne expune la grave intoxicații alimentare, mai ales în perioada verii.
Articol editat de cristina.rusu, 9 august 2016, 06:00 / actualizat: 10 august 2016, 13:41
Curios este faptul că nu toate alimentele pot fi păstrate în frigider.
De exemplu, pâinea se usucă mult mai repede dacă o păstrăm în frigider. Cel mai indicat este să o păstrăm într-un loc uscat și bine aerisit.
Ceapa este indicat să o păstrăm în aceleași condiții, ca să nu încolțească şi nici să nu putrezească. Mai mult de atât, mirosul de ceapă poate să se răspândească şi la alte alimente din frigider. La fel se întâmplă și în cazul usturoiului.
În cazul fructului de avocado, acesta trebuie păstrat în pungi închise la culoare, dar să nu fie sigilate pentru a nu putrezi fructul de avocado.
În cazul în care mai este nevoie ca fructul de avocado să se coacă, el trebuie pus într-un vas în care păstrăm şi bananele, titrează „The Daily Mail”.
Roșiile păstrate în frigider își pierd din gustul lor. Ca urmare, se recomandă să le păstrăm la temperatura camerei.
Torturile care nu conțin cremă din abundență sau frișcă trebuie păstrate în frigider, folosind un spaţiu închis ermetic special pentru acest tip de alimente.
Pepenele galben, în cazul în care nu este tăiat, trebuie păstrat la temperatura camerei.
Pepenele tăiat trebuie păstrat acoperit cu o folie din plastic în coşul cu legume din frigider. În caz contrar, acesta va începe să dezvolte bacterii.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.