Beneficiile magiunului de prune
Beneficiile magiunului de prune sunt multiple: conţine zahăr natural, neprelucrat şi este bun chiar şi pentru cei care suferă de diabet.
Articol editat de cristina.rusu, 23 august 2016, 06:00
Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservate sub formă de magiun, aceste fructe oferă beneficii organismului.
Magiunul este foarte bogat în antioxidanţi şi fibre, putând stimula digestia şi ajutând persoanele care suferă de constipaţie.
Printre beneficiile magiunului de prune pentru sănătate se numără şi un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu.
Consumul de magiun de prune protejează sistemul nervos şi cel muscular şi întăreşte sistemul imunitar. Pe lângă faptul că energizează, el favorizează şi detoxifierea organismului.
Mai mult, ajută organismul să absoarbă calciu, magneziu, vitamina D şi menţine oasele sănătoase.
Prunele combat viruşii gripali. În ceea ce priveşte beneficiile prunelor în stare naturală, printre altele, acestea ajută la reglarea tensiunii arteriale. Mai exact, datorită potasiului pe care îl au în compoziţie, prunele pot asigura buna funcţionare a inimii, detoxifiază organismul, prin stimularea tranzitului intestinal, fiind cunoscute pentru faptul că pot combate constipaţia şi normalizează funcţiile ficatului.
Studiile mai arată faptul că beneficiile prunelor constau şi în combaterea artritei reumatoide datorită vitaminei C.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.