Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile magiunului de prune

Beneficiile magiunului de prune sunt multiple: conţine zahăr natural, neprelucrat şi este bun chiar şi pentru cei care suferă de diabet.

Beneficiile magiunului de prune

Articol editat de cristina.rusu, 23 august 2016, 06:00

Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservate sub formă de magiun, aceste fructe oferă beneficii organismului.

Magiunul este foarte bogat în antioxidanţi şi fibre, putând stimula digestia şi ajutând persoanele care suferă de constipaţie.

Printre beneficiile magiunului de prune pentru sănătate se numără şi un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu.

Consumul de magiun de prune protejează sistemul nervos şi cel muscular şi întăreşte sistemul imunitar. Pe lângă faptul că energizează, el favorizează şi detoxifierea organismului.

Mai mult, ajută organismul să absoarbă calciu, magneziu, vitamina D şi menţine oasele sănătoase.

Prunele combat viruşii gripali. În ceea ce priveşte beneficiile prunelor în stare naturală, printre altele, acestea ajută la reglarea tensiunii arteriale. Mai exact, datorită potasiului pe care îl au în compoziţie, prunele pot asigura buna funcţionare a inimii, detoxifiază organismul, prin stimularea tranzitului intestinal, fiind cunoscute pentru faptul că pot combate constipaţia şi normalizează funcţiile ficatului.

Studiile mai arată faptul că beneficiile prunelor constau şi în combaterea artritei reumatoide datorită vitaminei C.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate