Ascultă Radio România Cluj Live

Trucuri pentru părinții care vor să-și hrănească sănătos copiii

Una dintre cele mai grele misiuni ale părinţilor este să le ofere copiilor hrană sănătoasă, de calitate şi să-i convingă pe aceştia să o consume.

Trucuri pentru părinții care vor să-și hrănească sănătos copiii

Articol editat de cristina.rusu, 24 august 2016, 06:00

Dacă în primii ani de viaţă, copiii mai pot fi feriţi de dulciuri, sucuri calorice şi gustări sărate, mai târziu, acest lucru devine complicat.

De aceea, mesele sănătoase din familie trebuie să intre în programul copiilor încă din primii ani, iar evitarea exceselor de zahăr şi sare este un obiectiv primordial al părinţilor, conform CSID.ro.

Se ştie deja că niciun copil nu ar trebui să primească zilnic dulciuri şi nicidecum oferite ca recompensă. Aceasta pentru că zahărul în exces se transformă în grăsime şi în timp duce la creşterea în greutate.

Cât despre sare, aceasta se găseşte cu generozitate în mezeluri, conserve, produse de patiserie şi chipsuri, alimentele favorite ale copiilor, ale căror impact negativ asupra stării de sănătate este bine cunoscut.

În volumul „ABC de nutriţie”, medicul Mihaela Bilic oferă mai multe sugestii uşor de pus în practică de către părinţii care vor să-şi hrănească sănătos copiii.

Astfel, câteva trucuri vizează înlocuirea zahărului cu vanilie, scorţişoară, ghimbir şi mentă.

În acelaşi mod, sarea ar putea fi detronată în preparate de condimente precum piperul, nucşoara, chimenul, mărarul, tarhonul şi cimbrul.

Odată reduse zahărul şi sarea din mâncare, multe ingrediente de bază vor fi mult mai bine percepute de papilele gustative, iar în timp, întreaga familie se va reobişnui cu gustul sănătăţii din farfurie.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate