Proteine vegetale sau proteine animale?
Un studiu internaţional la care au luat parte peste 131.000 de persoane, dintre care 85.000 de femei şi 46.000 de bărbaţi, a urmărit impactul asupra sănătăţii a consumului de proteină vegetală comparativ cu cea de origine animală.
Articol editat de cristina.rusu, 26 august 2016, 06:00
Cercetarea, care s-a întins pe o perioadă de 32 de ani, indică o legătură directă între consumul crescut de proteină animală şi rata ridicată de decese.
În schimb, numărul deceselor a fost mai scăzut în rândul persoanelor care au consumat proteină de origine vegetală.
Consumul de proteină vegetală, precum cea găsită în fasole, mazăre, quinoa, în locul celei de origine animală din produse prelucrate din carne roşie, precum salam sau cârnaţi, a fost corelată cu o rată mai scăzută a deceselor în rândul participanţilor la studiu.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.