Reziduuri de plastic în produsele din pește
Greenpeace a prezentat raportul intitulat „Reziduuri de plastic în produsele din peşte şi fructe de mare”, în care a atras atenţia asupra riscurilor reprezentate de micile bucăţi de plastic (cu dimensiuni de sub 5 milimetri) pe care le ingerează animalele marine şi care ajung în lanţul alimentar destinat consumatorului uman.
![Reziduuri de plastic în produsele din pește Reziduuri de plastic în produsele din pește](https://www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2016/08/peste_si_fructe_de_mare.jpg)
Articol editat de cristina.rusu, 29 august 2016, 10:00
Responsabila campaniei „Oceanele Greenpeace”, Elvira Jiménez, a menţionat că circa 8 milioane de tone de plastic intră în oceanele noastre în fiecare an şi ajung apoi în lanţul alimentar.
Jiménez atenţionează că efectele asupra sănătăţii umane nu sunt încă foarte clare şi este nevoie de realizarea mai multor studii.
Specialiştii Greenpeace explică faptul că un procent de 100% dintre aceste plasticuri provin din activitatea umană, motiv pentru care „suntem responsabili de stoparea acestei probleme”, prin acţiuni care să reducă utilizarea de produse din plastic, dar şi prin corecta reciclare a resurselor.
RADOR
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.