FOTO Reţete pentru legume la borcan, direct din piață
Comercianţii din Piaţa Agroalimentară din Sibiu sunt în sfârşit mulţumiţi de volumul de cumpărători care trec în fiecare zi pe la tarabele lor.
Articol editat de , 31 august 2016, 06:00
Gospodinele au început să meargă la piaţă cu plase mari de rafie sau cu cărucioarele pregătite pentru transportul a cât mai multe kilograme de legume şi fructe. Cum vara e pe sfârşite şi iarna ne va bate curând la poartă, bucătăresele încep să îşi facă proviziile pentru compot, dulceaţă şi murături. Comercianţii din Piaţa Agroalimentară din Sibiu spun că deja de 2 săptămâni a început să vină valul de cumpărători.
Vin multe gospodine şi iau cantităţi mari de legume ca să îşi facă proviziile pentru iarnă. În general capia, vinetele şi ardeiul gras se vând cel mai bine. Dacă iau mai multe kilograme scădem şi preţurile.
Au venit gospodinele şi cumpără foarte multe legume. Gogoşarul, capia şi vinetele se vând cam cel mai bine deocamdată. Scad şi preţurile pentru că e şi normal aşa. Dacă vine şi ia 20 kg nu mai dau cu 2 lei kilogramul, îl dau cu 1 leu 50.
Gospodinele vin pregătite pentru căratul de plase grele şi caută cu o răbdare de fier pe la fiecare tarabă până găsesc exact ceea ce caută. Am avut norocul să aflăm şi câteva reţete.
10 kg de gogoşari, 1 kg de zahăr, 8 linguri de sare. Tai gogoşarul, pun de seara zahărul, sarea şi un litru de oţet. A doua zi le aşez în borcan şi pun zeama peste, cu foi de dafin şi hrean.
Pentru zacuscă eu coc tot. Tocăm ceapa, o prăjim puţin, punem gogoşarul tocat, apoi vinetele şi la urmă bulionul şi cu asta basta. Pun cam 40 de borcane pentru iarnă.
Dacă vă pregătiţi şi voi de iarnă din timp, să ştiţi că în această perioadă Piaţa Agroalimentară din Sibiu este plină de culoare şi legume care mai de care mai atrăgătoare.
Cristina Bălău
Puteţi să ascultaţi Radio Antena Sibiului online AICI.