Ce trebuie să mâncăm ca sa fim fericiți
Alimentele fericirii – fructele cu coajă lemnoasă şi ciocolata
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 septembrie 2016, 06:00
Unele dintre cele mai gustoase produse pe care trebuie să le consumăm pentru a fi fericiţi sunt fructele cu coajă lemnoasă – nuci, migdale, alune, caju, fistic.
Aceste oleaginoase sunt foarte importante într-o dietă echilibrată şi benefice pentru sănătate, datorită nivelului ridicat de zinc și de substanțe utile pe care le conţin. Zincul acţionează pozitiv asupra stării de spirit şi sănătăţii mentale. Specialiştii atribuie calităţile curative ale acestor fructe în coajă lemnoasă acidului alfa-linoleic, dar şi fibrelor şi mineralelor (calciu, potasiu, magneziu).
Ciocolata neagră acţionează, de asemenea, benefic asupra organismului nostru, influenţându-ne starea de spirit. Ea conţine compuși care stimulează producerea de endorfine, moleculele responsabile cu starea de bine, fericire sau euforie.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.