Fără motor, doar la vale cu …multă creativitate. Maşini mascate la Cluj [FOTO/VIDEO]
Şoricei, piramidă, sandwich, butoi, jumătate de bucătărie, căsuţa porcilor, rechin, badog, troleibuzul 25, un magnet, un tort şi multe alte trăznăi, toate pe patru, trei sau două roţi, au pornit la vale în cursa de creativitate, viteză şi rezistenţă, Red Bull Soapbox Race 2016.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 3 septembrie 2016, 16:21 / actualizat: 4 septembrie 2016, 17:08
Nu a fost vorba despre vreun motor. Vehiculele din această cursă au fost puse în mişcare prin împingere şi au fost oprite cu frâna.
La construcţia maşinăriilor s-a putut folosi orice material de construcție, cu excepția sticlei. Mașina de curse cu tracțiune umană din această competiţie nu poate avea muchii ascuţite, mai mult de 150 cm lățime și 250 cm lungime, iar greutatea nu trebuie să depăşească 65 kg.
Echipele formate din minimum 2, maximum 4 membri au trebuit să impresioneze juriul nu doar prin creativitatea şi viteză, ci şi prin impresie artistică. Fiecare dintre cei peste 40 de concurenţi au susţinut un scurt moment artistic înainte de start. Au venit la Cluj din toate colţurile tării: București, Sibiu, Ploiești, Iași, Brașov, Zalău, Hunedoara, Târgu Mureș, Bistrița, Hațeg, Suceava și Tecuci.
Fiecare echipă participantă, pentru a câştiga un loc pe podium, a trebuit să parcurgă traseul în cât mai scurt timp.
Unele vehicule nu au rezistat până la final, în timp ce altele au impresionat publicul şi au primit aplauze pe dealul Colina din cartierul Mănăştur.
Red Bull Soapbox Race a început înconjurul lumii în anul 2000 pornind din Belgia, până în Australia, Africa de Sud şi până în Jamaica.
Migutzu No.1 a realizat cel mai bun timp, reușind să parcurgă traseul în numai 42 de secunde. La polul opus s-a aflat Geronimo, cu 2 minute și 33 de secunde.
În cele din urmă, primul loc le-a revenit echipei Migutzu No.1 din București (Soare Ovidiu Mihail, Vecu Marius, Briotă Dan Ionel și Ionescu Ionuț). Ei au reușit să impresioneze juriul format din Bogdan Marișca, Roxana Ciuhulescu, Ileana Badiu și Traian Tudorică și au acumulat 14 de puncte.
Locul doi a fost ocupat de Bootelcuța din Iași. Bogdan Băianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu au adunat 17 de puncte.
Cea de a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de către echipă Muștarmobilul (Bulboacă Mihăiță, Cernat Alex, Iordan Florin și Vincă Andrei), din Tecuci, cu 23 de puncte acumulate în clasament.
Pe cei 400 de metri de traseu construit am avut peste 2 km de garduri de protecție și peste 4.000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloți să nu iasă în decor.
La final, câştigătorii au avut parte de surprize:
Locul 1: o tabără de racing pentru 4 persoane în Austria, pe circuitul internațional Red Bull Ring;
Locul 2: o excursie pentru 4 persoane la fabrica Red Bull Racing F1 Team din Milton Keynes, Anglia;
Locul 3: o zi de distracție pentru echipa și prietenii lor (10 persoane) la un circuit de karting din România;
Alina Nechita