Ascultă Radio România Cluj Live

Sfecla roşie sau super alimentul de care organismul are nevoie

Sfecla roșie este una dintre cele mai populare legume, denumită pe bună dreptate „superaliment”. Ea este bogată în vitamina B, fier, magneziu, mangan și potasiu.

sfecla rosie
Foto: sfecla rosie

Articol editat de Carmen Sas, 6 septembrie 2016, 06:00 / actualizat: 7 septembrie 2016, 9:02

Fiartă, în suc sau salată, sfecla roșie este o sursă de sănătate.

Grecii antici au folosit-o ca aliment pentru a vindeca diverse afecţiuni. Sfecla roșie vindecă inflamațiile pielii, infecțiile și febra. Medicii medievali din Europa au descoperit că sfecla roșie tratează cu succes bolile de sânge, reducând riscul bolilor cardiovasculare.

Doar o ceaşcă de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a avea inima sănătoasă şi corpul plin de vitalitate. Ea influenţează în mod pozitiv tensiunea arterială şi reduce riscul de obstrucţie a vaselor de sânge, îmbunătăţind activitatea creierului. Sucul de sfeclă ajută la reducerea stresului.

De asemenea, sfecla are influenţe pozitive asupra stomacului, reglând activitatea motorie gastrică.

 

RADOR

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate