Sfecla roşie sau super alimentul de care organismul are nevoie
Sfecla roșie este una dintre cele mai populare legume, denumită pe bună dreptate „superaliment”. Ea este bogată în vitamina B, fier, magneziu, mangan și potasiu.
Articol editat de Carmen Sas, 6 septembrie 2016, 06:00 / actualizat: 7 septembrie 2016, 9:02
Fiartă, în suc sau salată, sfecla roșie este o sursă de sănătate.
Grecii antici au folosit-o ca aliment pentru a vindeca diverse afecţiuni. Sfecla roșie vindecă inflamațiile pielii, infecțiile și febra. Medicii medievali din Europa au descoperit că sfecla roșie tratează cu succes bolile de sânge, reducând riscul bolilor cardiovasculare.
Doar o ceaşcă de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a avea inima sănătoasă şi corpul plin de vitalitate. Ea influenţează în mod pozitiv tensiunea arterială şi reduce riscul de obstrucţie a vaselor de sânge, îmbunătăţind activitatea creierului. Sucul de sfeclă ajută la reducerea stresului.
De asemenea, sfecla are influenţe pozitive asupra stomacului, reglând activitatea motorie gastrică.
RADOR