Ascultă Radio România Cluj Live

Cum ne fac mai frumoase machiajul și micile „îmbunătățiri” nechirurgicale

Pe de-o parte avem machiajul: culorile, fondul de ten și regulile de întreținere, iar pe de alta avem dermatologii specializați în efectuarea micilor corecții cu ajutorul injecțiilor cu botox sau acid hialuronic.

Cum ne fac mai frumoase machiajul și micile „îmbunătățiri” nechirurgicale

Articol editat de DSRNetworkAdmin, 7 septembrie 2016, 06:00

Pentru o imagine completă, am studiat ambele perspective.

Pentru o cosmeticiană cu experiență și „ochi format” frumusețea tenului înseamnă curățare, întreținere și produse de calitate.

Consider că cel mai important aspect pentru întreținerea frumuseții tenului îngrijirea personală. Prima impresie contează întotdeauna. În primul rând, este importantă forma sprâncenelor. Acestea trebuie sa fie pensate corect, în funcție de fizionomia fiecăruia.

Tenul trebuie să fie îngrijit atât acasă, cât și, perioadic, la salon. Tenul are nevoie de hrană de calitate (vitamine, minerale și o hidratare corespunzătoare). De asemenea, demachierea trebuie făcută în fiecare seară și dimineață, iar tenul trebuie hrănit cu creme corespunzătoare. (Anca Ciornea, specialist în frumusețe)

Cu ajutorul machiajului pot fi rezolvate micile defecte: poziția ochilor, dimensiunile nasului, pete pigmentare etc.

Echilibrul poate fi atins prin corecțiile feței. Cu ajutorul culorilor și a fondului de ten pot fi corectate micile defecte și pot fi evidențiate calitățile. Prin mici defecte înțelegem: cearcanele, pistruii, acneea, punctele negre și petele de dferite nuanțe.

machiajul in frumusete

Poți învăța să îți aplici singură aceste corecții cu ajutorul machiajului. Pentru asta ai nevoie de îndrumarea unui profesionist sau poți participa la cursuri profesioniste dacă îți dorești să aprofundezi tainele machiajului. (Anca Ciornea, specialist în frumusețe)

Machiajul în exces și aplicat de la vârste fragede poate crea probleme de aspect și de modificare a consistenței tenului.

De cele mai multe ori femeile au tendința de a se aranja în exces. Cred că astfel sunt mai atrăgatoare deși nu este deloc așa. Eu consider că machiajul trebuie făcut cu gust astfel încât să pună în valoare trăsăturile.

Frumusețea înseamnă, de cele mai multe ori, naturalețe. Din păcate, multe fetițe încep să se machieze de la o vârstă prea fragedă și cel mai grav este că nu știu cum se face și nu au acces la produse de calitate. (Anca Ciornea, specialist în frumusețe)

Fiecare dintre noi avem în minte un anumit model de frumusețe. Pentru a atinge standardele de frumusețe pe care noi ni le impunem, în multe cazuri, facem greșeli.

Putem ajunge să apelăm la chirurgia estetică în situații în care corectarea micilor defecte sau chiar aplicarea unui procedeu de întinerire, cu până la 5 ani, se pot face mult mai ușor.

Tot mai mulți medici dermatologi se specializează în injectarea de botox și acid hialuronic sau în alte procedee miniminvazive.

Prin injectarea cu botox sau hialuronic nu se schimbă aspectul exterior, ci este vorba despre mici ajustări. Noi, ca medici, avem limite și ne luăm anute repere la care apelăm atunci când aplicăm aceste proceduri. Este important ce își dorește pacientul nostru, dar este importan să păstrăm naturalețea fizionomiei. Putem șterge mici riduri de expresie, putem umple șanțuri care pot deranja.

Acest tip de tratament miniminvaziv poate contribui la înfrumusețarea unei persoane, categoric.

Modificările care se fac în acest fel sunt temporare. De exemplu, botoxul va ameliora ridurile până la 6 luni de zile, iar hialuronicul va umple șanțurile i lipsurile de volum, până la aproape 2 ani de zile. (Daniela Porojan, medic dermatolog în Cluj Napoca)

daniela porojan

Una dintre capcanele înfrumusețării cu ajutorul injecțiilor este dorința de mai mult și mai bine.

Multe dintre persoanele care apelează la rejuvenarea prin tratamente miniminvazive rămân plăcut surprinse de schimbarea vizibilă imediat și își doresc mai mult.

Aici intervine discernământul medicului estetician care se va limita la a nu schimba trăsăturile de bază și fizionomia pacientului.  (Daniela Porojan, medic dermatolog în Cluj Napoca)

Alina Nechita

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

party
Special RCJ joi, 12 octombrie 2017, 15:53

A face de petrecanie

Expresia „a face de petrecanie” înseamnă a omorî pe cineva, cu varianta „a-şi face de petrecanie”, a-şi stopa singur...

A face de petrecanie
om bogat om sarac
Special RCJ luni, 28 august 2017, 15:41

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț

Da, omul acela cântat, lăudat şi compătimit, dat mereu exemplu de păstrător al tradiţiilor şi al sevei neamului. Omul nostru simplu nu are...

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț
limba_romana_apsa
Special RCJ miercuri, 16 august 2017, 19:12

Limba noastră-i o comoară?

„Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.” Sunt primele versuri dintr-o...

Limba noastră-i o comoară?
gladiator roman
Special RCJ vineri, 28 iulie 2017, 15:15

Circul, mai presus de pâine

În Roma antică, un gladiator a murit la 22 de ani, celebru si adulat. Când i s-a facut inventarul, stupoare: în 3 ani, junele adunase, ca...

Circul, mai presus de pâine
Special RCJ vineri, 14 iulie 2017, 08:33

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!

Este fraza care conţine esenţa răului ce ne macină societatea şi economia. Parveniţii nu pot concepe că succesul nemeritat poate provoca şi...

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!
Special RCJ duminică, 2 iulie 2017, 10:24

Fiecare pasăre pre limba ei piere

Scandalul de sâmbătă de la Cluj, cu juna actriţă luată pe sus de jandarmi (pe motiv că a refuzat să plece de la un miting pe care-l sabota)...

Fiecare pasăre pre limba ei piere
Special RCJ marți, 20 iunie 2017, 14:39

Dor de Domnul Trandafir

1. Într-o şcoală clujeană cu pretenţii (deşi posesoare a unui număr remarcabil de derbedei), o dirigintă îşi “sacrifică” unul dintre...

Dor de Domnul Trandafir
Special RCJ vineri, 16 iunie 2017, 11:32

Fost-ai lele cât ai fost

Fost-ai lele cât ai fost, expresie care se pliază minunat pe realităţile noastre. O teorie des vehiculată afirmă că vremea politicii a trecut,...

Fost-ai lele cât ai fost