Nepurtarea centurii de siguranță sau drumul sigur către amendă
Acțiunile polițiștilor rutieri se axează constant pe siguranța în trafic și pe o conduită potrivită, astfel încât să fie evitate accidentele rutiere.
Articol editat de , 14 septembrie 2016, 07:34
Odată cu începerea anului școlar, aceste acțiuni au reînceput iar primul obiectiv este acela de a-i învăța pe șoferi că neportul centurii de siguranță poate avea consecințe grave, mai ales în cazul unui accident. Mai mult decât atât, copiii trebuie protejați chiar mai bine, întrucât o centură normală de siguranță nu este potrivită pentru ei, decât de la o anumită vârstă.
Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii;
Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei, sau dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii;
Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.
Am fost și noi în trafic într-o dimineață pentru a vedea cât de corespunzător de poartă șoferii în trafic. Nu am fost surprinși să observăm că portul centurii de siguranță nu este pe lista lor de priorități.
Nu am mai fost oprit niciodată până acum. Nu aveam centura pentru că tocmai ce ieșisem din benzinărie.
Mai contează de ce nu aveam centura? Asta e.
Acțiunea poliției rutiere se desfășoară până pe 18 septembrie, la nivel național.
Cristina Bălău
Ascultă live Radio Antena Sibiului AICI.