16 localități au spus „da” Zonei Metropolitane Sibiu
Primarii din 16 localităţi învecinate municipiului Sibiu au fost de acord cu infiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu.
Articol editat de , 23 septembrie 2016, 06:00 / actualizat: 13 iulie 2017, 12:56
Înfiinţarea Zonei Metropolitane Sibiu ar facilita crearea unei legături mai strânsă între Municipiul Sibiu şi restul localităţilor judeţului, printr-o dezvoltare armonioasă a tuturor localităţilor, în acelaşi ritm. În acest scop, primarii celor 16 localităţi învecinate Municipiului Sibiu s-au întâlnit săptămâna aceasta cu Astrid Fodor, primarul Sibiului, pentru a vota crearea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu. Acesta ar fi primul pas către crearea propriu-zisă a Zonei Metropolitane.
Ca primari, cunoaștem cu toții beneficiile creării unei zone metropolitane. A venit timpul să ne asociem pentru o dezvoltare coerentă a localităților din întreaga zonă. Împreună vom fi mai puternici, vom avea o voce care se va face auzită mai tare și aici mă refer la promovarea unor proiecte ample de dezvoltare. (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
În cadrul comunităților lor, primul pas pe care edilii îl vor face va fi informarea cetățenilor cu privire la semnificația zonei metropolitane și beneficiile constituirii acestei asocieri.
La momentul actual, din punctul de vedere al dezvoltării localităților din județul Sibiu, există o diferență destul de mare. nu mă refer neaparat la toate, pentru că există și localități, precum Șelimbăr sau Șura Mică, unde s-au dezvoltat parcuri industriale și totul merge foarte bine, dar eu cred că pot fi găsite proiecte comune între diferite localități din zonă, care să ajute mai mult. Pe de altă parte, transportul în comun poate fi un avantaj, pot fi reglate anumite circuite. Spre exemplu, s-a discutat la întâlnire despre Cisnădie-Șelimbăr-Sibiu, pentru că știți că s-a construit foarte mult la marginea Sibiului și atunci zonele respective trebuie cumva racordate cu transportul la orașul Sibiu. (Bogdan Bucur, primarul Comunei Răşinari)
Autoritățile deliberative și executive la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale (municipiu, oraș sau comună) care intră în asociere în Zona Metropolitană Sibiu își vor păstra autonomia locală.
Cristina Bălău
Puteți să ascultați Radio Antena Sibiului online AICI.