[VIDEO/FOTO] Mândria de a fi român, celebrată la Cluj Napoca printr-o colecție de excepție!
Demarat în anul 2014, proiectul Proud To Be Romanian își propune să promoveze valorile autentice românești contemporane, care au reușit, grație realizărilor lor, să facă cinste peste tot în lume, țării pe care o reprezintă.
Articol editat de Carmen Sas, 2 octombrie 2016, 14:29 / actualizat: 19 februarie 2018, 11:20
Și vorbim aici de români cu povești de succes din varii sfere de activitate: diplomație, artă, educație, medicină, turism, antreprenoriat, etc. Români cu aură de învingători și care demonstrează că sunt deschizători de drumuri, oricât de grea le-ar fi calea pe care și-au impus să o răzbată. Români de care putem fi mândri și care sunt valori reale de urmat.
Sâmbătă seara, 1 octombrie, la Cluj Napoca a avut loc lansarea celui de-a 4 volum din colecția Proud To Be Romanian. Printre invitații speciali ai evenimentului de la Cluj-Napoca s-au numărat Simona Miculescu, Willy Schuster, Marius Ichim și Radu Savopol.
Simona Miculescu este prima prima femeie ambasador la Organizația Națiunilor Unite (ONU) iar în vara anului 2015 a fost numită reprezentant al secretarului general al ONU și director al Biroului Organizației Națiunilor Unite de la Belgrad.
Călătoria mea prin viață, plină de momente unice, a fost mereu potențată de mândria de a fi român, încercând să re/construiesc imaginea țării: de la postura de prima femeie purtător de cuvânt din istoria MAE, la primul meu post diplomatic la Washington, ca atașat de presă al Ambasadei României, creator al primului site oficial al României pe internet, până la pasionantele ”aventuri” profesionale în Kosovo și Irak, la cei patru ani extraordinari petrecuți la Cotroceni ca și consilier prezidențial de politică externă și prima femeie cu rang diplomatic de ambasador.
Sunt un pasionat colecționar de experiențe speciale dar există un moment solemn, trăit adesea când eram ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentant permanent pe lângă Națiunile Unite: când ridicam plăcuța cu numele României, cerând cuvântul pentru a exprima poziția țării mele. Simt și astăzi acea mândrie! (Simona Miculescu, reprezentant al secretarului general al ONU, director al Biroului Organizației Națiunilor Unite de la Belgrad)
Willy Schuster, fondatorul Bio Moșna, a studiat agricultura bio în Elveția și America și o practică în gospodăria familiei lui din Moșna, județul Sibiu. Este unul dintre sașii din Transilvania care au plecat în Germania, și-au dorit să se stabilească acolo dar care s-a întors acasă, în țara lui, așa cum el însuși declară, dornic de a realiza ceva aici, în România, dornic de a demonstra că se poate și dornic de a-i atrage pe turiștii din lumea întreagă, în țara noastră. Își vinde produsele prin prima cooperativă țărănească ecologică din România, Biocoop, și militează, în calitate de președinte al Asociației Eco Ruralis, pentru agricultură ecologică și pentru drepturile țăranilor mici producători.
Marius Ichim este proprietarul boutique-ului de arhitectură Matius, primul studio de creaţie din România specializat exclusiv pe conceperea şi implementarea proiectelor de amenajare a spaţiilor de retail. Marius a amenajat magazinele a peste 30 de branduri și este fondatorul lanțului de cafenele „5 to go”, locul unde fiecare produs costă doar 5 lei.
„Proud To Be Romanian” beneficiază de ediții trimestriale – atât în format digital, cât și print. Coperțile tuturor volumelor poartă semnătura pictorului Costin Craioveanu. Primele trei volume au fost ilustrate cu reprezentări ale lui Petre Țuțea, Maria Tănase și Nichita Stănescu, iar coperta volumului cu numărul patru îl înfățisează pe Constantin Brâncuși.
Carmen Sas
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.