Salvaţi fructele şi legumele imperfecte!
Anual se irosesc circa 1.3 miliarde de tone de hrană.

Articol editat de , 7 octombrie 2016, 13:35
Salvarea alimentelor aruncate a devenit o urgenţă internaţională. Risipa de alimente dăunează şi mediului. Sunt date la nivel mondial care ocupă tot mai mult loc pe agenda publică.
O parte a alimentelor care cad pradă risipei sunt fructele şi legumele imperfecte. Nefiind la fel de “arătoase” ca celelalte de pe raft, cu aceleaşi proprietăţi nutritive însă, ele rămân ultimele la vânzare şi ajung, adesea, la tomberon.
În ţări dezvoltate, unde şi risipa alimentară ajunge la cantităţi alarmante, se derulează tot mai multe programe de educaţie a consumatorilor – şi de recuperare a alimentelor. La noi, astfel de iniţiative sunt încă prea puţin vizibile.
Ioana Bindea
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.