Beneficiile consumului de ţelină
Ţelina are o mulţime de beneficii asupra sănătății. O tulpină de țelină conţine 5% din totalul necesar zilnic de vitamina A, care previne degenerarea vederii odată cu înaintarea în vârstă. Această rădăcinoasă reduce „colesterolul rău” datorită substanței 3-butilftalidă, un compus organic care scade tensiunea arterială.
![Beneficiile consumului de ţelină Beneficiile consumului de ţelină](https://www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2016/10/telina.jpg)
Articol editat de , 8 octombrie 2016, 06:00
Acest compus activ îmbunătățește circulația sângelui în inimă, ajutând muşchii din jurul arterelor să se relaxeze şi permiţând sângelui să circule mai uşor prin vase. Ţelina consumată crudă stabilizează tensiunea arterială. Ea combate cu succes inflamația articulațiilor, astmul și acneea.
Ţelina are proprietăţi benefice şi asupra nervilor, conţinutul său bogat de magneziu calmează sistemul nervos. Consumată înainte de culcare, poate ajuta la un somn liniştit. Conținutul său ridicat de apă în combinaţie cu fibrele reprezintă un bun remediu pentru constipație.
Ţelina este una dintre cele mai bune surse de săruri minerale şi vitamine. Atât frunzele sale verzi, cât şi rădăcina au un conţinut echilibrat de proteine, grăsimi bune, carbohidraţi şi vitamine B, C, caroten, fier, fosfor, calciu.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.