Ascultă Radio România Cluj Live

Brânza este benefică pentru inimă

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că persoanele care consumă în mod regulat brânză au un nivel crescut de colesterol „bun”.

Brânza este benefică pentru inimă

Articol editat de , 9 octombrie 2016, 06:00

Lipoproteina cu densitate înaltă (HDL), cunoscută sub numele de colesterol „bun”, are capacitatea de a ajuta la îndepărtarea plăcilor de colesterol rău (LDL – lipoproteine cu densitate scăzută) de pe artere, reducând astfel riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și metabolice. Experții reamintesc că un nivel scăzut de colesterol „bun” este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Pentru realizarea acestui studiu, experții danezi au împărțit 139 de persoane în trei grupuri. Unii dintre participanți au consumat brânză plină de grăsime, alţii – brânză cu mai puțină grăsime, iar restul – pâine cu gem. Ei au fost monitorizaţi timp de 12 săptămâni pentru a se stabili efectul acestor produse asupra organismului lor. Experții au constatat că la persoanele în al căror meniu a fost inclusă brânza grasă, au fost raportate niveluri ridicate de colesterol „bun”.

 

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate