Brânza este benefică pentru inimă
Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că persoanele care consumă în mod regulat brânză au un nivel crescut de colesterol „bun”.
Articol editat de , 9 octombrie 2016, 06:00
Lipoproteina cu densitate înaltă (HDL), cunoscută sub numele de colesterol „bun”, are capacitatea de a ajuta la îndepărtarea plăcilor de colesterol rău (LDL – lipoproteine cu densitate scăzută) de pe artere, reducând astfel riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și metabolice. Experții reamintesc că un nivel scăzut de colesterol „bun” este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare.
Pentru realizarea acestui studiu, experții danezi au împărțit 139 de persoane în trei grupuri. Unii dintre participanți au consumat brânză plină de grăsime, alţii – brânză cu mai puțină grăsime, iar restul – pâine cu gem. Ei au fost monitorizaţi timp de 12 săptămâni pentru a se stabili efectul acestor produse asupra organismului lor. Experții au constatat că la persoanele în al căror meniu a fost inclusă brânza grasă, au fost raportate niveluri ridicate de colesterol „bun”.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.