Ascultă Radio România Cluj Live

Ce să mănânci toamna ca să fii sănătos iarna!

Meniul sănătos este principala componentă în constituirea unei imunităţi puternice.

Ce să mănânci toamna ca să fii sănătos iarna!

Articol editat de , 11 octombrie 2016, 06:00

Dovleacul se numără printre deliciile sezonului, care pot diversifica dieta, aducând un aport important de vitamine și minerale. Semințele de dovleac pot fi transformate într-o gustare plăcută sau o completare perfectă a salatei de crudităţi.

Usturoiul este prietenul unui organism sănătos, fiind considerat şi un adevărat antibiotic natural. Câţiva căţei de usturoi consumaţi zilnic ţin la distanţă răcelile. Usturoiul conţine, în afară de antioxidanţi puternici, şi substanţa alicină, care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare și virusurilor.

Ceapa este un alt „prieten aromat” al imunităţii puternice. Quercetina conținută de aceasta face sistemul imunitar mai rezistent la infecții. Și acestea sunt doar o parte dintre proprietățile benefice ale acestei legume. De asemenea, ceapa ajută la întărirea oaselor şi articulaţiilor, ceea ce indică un efect benefic asupra sistemului cardiovascular.

Ceaiul verde este considerat o sursă extraordinară de antioxidanţi, cu acţiune benefică asupra organismului. Substanţele conţinute de ceaiul verde ajută foarte mult sistemul imunitar. Includerea ghimbirului în meniu reprezintă o necesitate absolută. El poate fi consumat sub formă de ceai, adăugat în salate, în apă, în ceaiul verde.

Ghimbirul stimulează circulaţia şi ajută la detoxifierea organismului.

În afară de alimente și băuturi, ne putem fortifica organismul printr-o serie de suplimente naturale. Unul dintre acestea este echinacea, care previne creșterea microorganismelor dăunătoare. Propolisul este un alt stimulator imunitar natural, datorită acțiunii sale antibacteriene. Extrem de bogat în vitamine, aminoacizi și bioflavonoide, el elimină în mod eficient o serie de viruși, ciuperci și bacterii.

 

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate