Ce să mănânci toamna ca să fii sănătos iarna!
Meniul sănătos este principala componentă în constituirea unei imunităţi puternice.
Articol editat de , 11 octombrie 2016, 06:00
Dovleacul se numără printre deliciile sezonului, care pot diversifica dieta, aducând un aport important de vitamine și minerale. Semințele de dovleac pot fi transformate într-o gustare plăcută sau o completare perfectă a salatei de crudităţi.
Usturoiul este prietenul unui organism sănătos, fiind considerat şi un adevărat antibiotic natural. Câţiva căţei de usturoi consumaţi zilnic ţin la distanţă răcelile. Usturoiul conţine, în afară de antioxidanţi puternici, şi substanţa alicină, care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare și virusurilor.
Ceapa este un alt „prieten aromat” al imunităţii puternice. Quercetina conținută de aceasta face sistemul imunitar mai rezistent la infecții. Și acestea sunt doar o parte dintre proprietățile benefice ale acestei legume. De asemenea, ceapa ajută la întărirea oaselor şi articulaţiilor, ceea ce indică un efect benefic asupra sistemului cardiovascular.
Ceaiul verde este considerat o sursă extraordinară de antioxidanţi, cu acţiune benefică asupra organismului. Substanţele conţinute de ceaiul verde ajută foarte mult sistemul imunitar. Includerea ghimbirului în meniu reprezintă o necesitate absolută. El poate fi consumat sub formă de ceai, adăugat în salate, în apă, în ceaiul verde.
Ghimbirul stimulează circulaţia şi ajută la detoxifierea organismului.
În afară de alimente și băuturi, ne putem fortifica organismul printr-o serie de suplimente naturale. Unul dintre acestea este echinacea, care previne creșterea microorganismelor dăunătoare. Propolisul este un alt stimulator imunitar natural, datorită acțiunii sale antibacteriene. Extrem de bogat în vitamine, aminoacizi și bioflavonoide, el elimină în mod eficient o serie de viruși, ciuperci și bacterii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.