Duleul Viorilor primit cu aplauze, la Turda
O vioară Guarneri care i-a aparținul lui Enescu și care a stat necântată mai bine de 50 de ani, în muzeu, până a intrat în osesia artistului Gabriel Croitoru și un Stradivari din 1694 oferit lui Liviu Prunaru de Orchestra din Amsterdam atâta timp cât va cânta alături de ea, acompaniate la pian de Horia Mihail, au încântat audiența la concertul susținut în cadrul proiectului Duelul Viorilor, la Turda.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 14 octombrie 2016, 11:04 / actualizat: 16 octombrie 2016, 11:30
Liviu Prunaru:
Concertul din seara aceasta a însemnat o revenire frumoasă la Turda, ca de obicei, cum revenim în fiecare an. Este şi o ocazie pentru noi de-a ne revedea din nou pe scenă deoarece trăim în lumi diferite şi în colţuri diferite ale continentelor.
Gabriel Croitoru:
Am făcut anul acesta, la cea de-a şasea ediţie a turneului naţional Duelul Viorilor o selecţie din lucrările pe care le-am prezentat publicului din toată ţara în anii precedenţi şi se pare că a prins. Publicul a reacţionat pe măsură. Ne bucurăm şi ne dorim acelaşi succes şi la ediţiile viitoare. Acest proiect pune pe scenă două instrumente de foarte mare valoare şi-n acelaşi timp, aş îndrăzni să spun şi trei instrumentişti de valoare.
Sunetul viorilor și vocile artiștilor le puteți asculta aici:
Turneul Internaţional Duelul viorilor continuă vineri la Deva și sâmbătă la Alba Iulia.
Alina Nechita