Radio România, gazdă a Comitetului Director al COPEAM
Vineri, 14 octombrie, are loc la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, şedinţa Comitetului Director al Conferinţei Permanente a Audiovizualului Mediteranean (COPEAM).
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 14 octombrie 2016, 14:22
În calitatea sa de membru permanent al Comitetului Director, din 2008, Radio România a găzduit şi organizat şedinţa de la Bucureşti, având un rol important în deciziile strategice luate cu această ocazie. La întâlnire sunt prezenţi membrii din Italia, Franţa, Croaţia, Turcia, Spania etc.
Principalele puncte de discuţie sunt analiza situaţiei financiare, trasarea principalelor puncte pentru organizarea celei de-a 24-a Conferinţe Anuale a COPEAM precum şi viitoare evenimente şi proiecte susţinute de parteneri.
COPEAM se află la intersecţia a doi vectori principali care definesc spaţiul audiovizual euro-mediteranean de-a lungul timpului: rolul central recurent al Mediteranei în politicile mondiale şi rolul tot mai mare al mass-media în revoluţia din domeniul comunicării de la sfârşitul secolului XX.
Denumită adesea şi „reţea de reţele”, COPEAM reprezintă un forum permanent de dialog şi cooperare, capabil să aducă mai aproape nu numai ţărmurile Mediteranei, dar, de asemenea, diferiţii actori din sectorul cultural şi audiovizual euro-mediteranean: difuzorii de radio şi televiziune, asociaţii profesionale, instituţii inter-guvernamentale, agenţii internaţionale şi non-guvernamentale, institute culturale şi de cercetare, producători independenţi, universităţi, instituţii locale. Vocaţia multiculturală susţinută a COPEAM de-a lungul timpului a fost menţinută, în ultimii ani, prin schimbul de ştiri, stagii de pregătire, coproducţii, seminarii şi evenimente culturale.
Un moment important în cooperarea COPEAM – Radio România a avut loc în perioada 15 – 19 mai 2008, când Societatea Română de Radiodifuziune a organizat la Bucureşti cea de-a 15-a Adunare Generală a COPEAM, la care au participat peste 200 de profesionişti din sectorul audiovizual şi cultural din regiunea euro-mediteraneană, printre care înalţi reprezentanţi ai 30 de companii publice de radiodifuziune, agenţii şi asociaţii internaţionale şi instituţii publice.
Redacția