Lucruri mai puţin cunoscute despre ouă
Oul a fost declarat unul dintre produsele universale. Ele sunt consumate fierte, prăjite sau crude, pot face parte din micul dejun, prânz şi cină. Sunt nelipsite din orice desert, pot fi adăugate în salate, supe, ciorbe, diverse mâncăruri.
Articol editat de , 16 octombrie 2016, 06:00
Pe lângă faptul că sunt foarte utile pentru consum, ouăle sunt apreciate și pentru uz extern, în măștile de față și păr.
Oul conține proteine esențiale, complexul de vitamine B, foarte utile pentru celulele creierului şi ajută la eliminarea toxinelor. Ele sunt bogate în vitaminele A, B12, D, riboflavină, acid folic, fosfor şi clor.
Culoarea gălbenușului depinde de mâncarea pe care o consumă găinile. Culoarea ouălor diferă – unele sunt albe, altele gălbui, dar şi maro, albastre, verzi, roșii și chiar pestriţe. O găină poate depune aproximativ 170 de ouă pe an.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456