TVA-ul scade, prețurile la alimente cresc
Reducerea TVA a fost transferată, în mare parte, în preţurile de la raft, arată un raport al Consiliul Concurenţei.
Articol editat de Andreea Leonid, 27 octombrie 2016, 13:00
Cu toatea acestea, există riscul ca preţurile la alimente să crească din cauza tendinţei de reducere a numărului operatorilor pe această piaţă, a avertizat preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu, care a prezentat în exclusivitate la Radio România, câteva informaţii din acest document.
Unde suntem atenți pe zona comerțului alimentar e în aprobarea operațiunilor de preluare. Când o companie cumpără o altă companie, pentru că în felul acesta dispar actori de pe piață, se restrânge concurența și există riscul să crească prețurile pe care le plătesc consumatorii.
Aceasta e lecția pe care aș trage-o din evoluția pe care o vedem în acest raport, să fim și mai circumspecți atunci când autorizăm operațiuni de concentrare economică pe zona comerțului alimentar. Reducerea de TVA operată, care a intrat în vigoare de la începutul acestui an s-a transmis în cea mai mare măsură în prețurile plătite de consumatori, ceea ce ne arată că în majoritatea cazurilor, piețele funcționează bine. (Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concureţei)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.