Un tânăr coace pâine pe un vulcan, după o reţetă irlandeză
Regizorul Alison Grasso a lansat un film de scurt metraj despre Viktor Sveinsson, un locuitor al Islandei, care coace pâine, îngropând castroanele cu aluat în izvoarele de noroi fierbinte din apropierea unui vulcan.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 29 octombrie 2016, 18:00
Temperatura în asemenea izvoare atinge 100 grade Celsius, mai mică decât în cuptoarele obişnuite, însă destul de constantă pentru a putea coace pâine.
Aluatul se pregăteşte din făină de secară şi grâu, zahăr, lapte, praf de copt şi sare. După care, se toarnă într-un castron şi se îngroapă în noroiul fierbinte din apropierea vulcanului. După 24 de ore, pâinea poate fi dezgropată şi consumată.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.