Coaja de rodie, eficientă în tratarea cancerului
Acidul elagic, conţinut de coaja de rodie, este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, antimutagene şi anticangerigene.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 noiembrie 2016, 06:00
Studiile efectuate arată că acidul elagic poate fi folosit în tratarea cancerului pancreatic, de sân, de piele, al stomacului sau al prostatei.
Medicii explică mecanismul prin care acţionează acidul elagic, arătând că acesta se leagă de celulele canceroase şi le distruge. Pentru a-şi păstra proprietăţile curative, coaja de rodie trebuie uscată la umbră, la o temperatură care să nu depăşească 40-50 de grade. Cojile uscate se fierb apoi aproximativ 10 minute şi ceaiul astfel obţinut se bea imediat.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.