Trei alimente care ne întineresc
Un compus natural din avocado, broccoli şi castraveţi are un efect de întinerire asupra organismului, se arată într-un studiu al Universităţii din Washington.
Articol editat de , 4 noiembrie 2016, 06:00
Nicotinamida conţinută de acestea încetineşte deteriorarea funcției hepatice şi reducerea densității osoase și are efecte benefice asupra metabolismului, pentru a compensa pierderea de energie, considerată o cauză majoră a îmbătrânirii organismului.
Oamenii de ştiinţă au testat efectele acestui compus asupra şoarecilor adulţi, pentru a vedea dacă este în măsură să încetinească procesul de îmbătrânire fizică şi, în acelaşi timp, să accelereze metabolismul acestora la nivelul exemplarelor tinere. După administrare, compusul a intrat în sânge în decurs de trei minute și s-a transformat în nicotinamid adenin dinucleotidă, un element major în producerea de energie.
Am găsit o cale de a încetini deteriorarea stării fiziologice la şoarecii în vârstă. Acest lucru înseamnă că ei au un metabolism și niveluri de energie comparabile cu cele ale șoarecilor tineri, a declarat autorul studiului, profesor dr. Shinichiro Imai de la Universitatea din Washington. Şi pentru că celulele umane au același proces de producție a energiei, sperăm că vom fi în măsură să aplicăm metoda pentru a permite persoanelor în vârstă să aibă o viață mai sănătoasă și să se simtă mai bine, a mai spus acesta.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.