Consumatorii de fructe de mare trăiesc mai mult
Iubitorii fructelor de mare trăiesc mai mult decât consumatorii de carne, arată rezultatele unei cercetări efectuate, timp de 16 ani, de cercetătorii din cadrul Universităţii Harvard din SUA.
Articol editat de , 5 noiembrie 2016, 06:00
Mii de voluntari au fost împărţiţi în două grupuri: unul a consumat fructe de mare, iar celălalt – carne. La final a reieşit că, în cazul primului grup de voluntari speranţa de viaţă a fost mai ridicată decât la cel de-al doilea grup.
De asemenea, voluntarii care au mâncat fructe de mare au suferit cu o treime mai puţine infarcturi, accidente vasculare cerebrale, insuficienţe cardiace şi alte boli de inimă. De aceea specialiştii recomandă să nu se renunţe la consumul de peşte şi fructe de mare şi să se adăuge în meniu, în locul cărnii, cel puţin de două ori pe săptămână.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.