Spitalul de Urgenţă pentru Copii, construit în altă parte
Locaţia pe care va fi construit Spitalul monobloc de Urgenţă pentru Copii din Cluj ar putea fi schimbată. Terenul de 7000 de metri pătraţi din zona străzii Victor Babeş ar putea fi insuficient, deoarece ministrul sănătăţii a emis un ordin prin care se impune un minim de spaţiu verde pentru fiecare pat din spitalele nou construite.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 5 noiembrie 2016, 06:00
Administraţia a comandat deja un studiu de fezabilitate care va stabili dacă pe locaţia iniţială pot fi asigurate şi spaţii verzi pentru cele 700 de paturi ale viitorului spital de pediatrie.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, asigură că investiţia nu va fi abandonată, deoarece există două locaţii de rezervă. El a adăugat că în bugetul anului viitor vor există fonduri pentru începerea construcţiei:
În momentul de faţă Consiliul Judeţean face un studiu de fezabilitate care analizează mai multe locaţii, inclusiv locaţia de pe Victor Babeş. Mai avem două locaţii pe care le analizăm, una înspre Floreşti şi cealaltă înspre aeroport, încercând să găsim cel mai bun amplasament. Pentru că acest spital se va face pentru următorii 50 – 100 de ani şi ne dorim ca el să corespundă din toate punctele de vedere. Vom prinde bani în bugetul anului viitor; este o prioritate a noastră, e o prioritate a mandatului meu. Rămâne ca hotărârea privind terenul pe care îl construim să o luăm, în funcţie de acest studiu, undeva până la finele acestui an. (Alin Tişe)
Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj îşi desfăşoară activitatea în mai multe clădiri, aflate în diferite zone ale municipiului. Mai mult, imobilul principal a fost revendicat în instanţă, iar, dacă foştii proprietari vor avea câştig de cauză, Consiliul Judeţean Cluj va trebui să retrocedeze clădirea.
Mihai Miclăuş
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.