România trebuie să asigure o finanțare corectă a radioului și televiziunii publice
Participanții la conferința Serviciile Publice de Media și Democrație, desfășurată la Praga timp de două zile, au adoptat la finalul întâlnirii o declarație comună prin care fac apel la autoritățile din România să asigure o finanțare stabilă și adecvată serviciilor publice din țara noastră, finanțare independentă de influențe politice.
Articol editat de Carmen Sas, 12 noiembrie 2016, 10:39 / actualizat: 18 noiembrie 2016, 12:56
Acest lucru va asigura radioului și televiziunii publice din România să își indeplinească rolul esențial într-o societate democratică și să susțină procesele de reformă din serviciul public de televiziune. Declarația, semnată de parlamentari, profesioniști din audioviziual și experți în drept, vine în contextul în care Parlamentul României a adoptat prin cea mai urgentă procedură legislativă eliminarea a 102 taxe printre care și taxa radio-tv.
Legea, care vine în conflict cu prevederile din Legea organică de funcționare a radioului și televiziunii publice din România, Legea 41 este în acest moment pe masa Președintelui, spre a fi promulgată. În cadrul unei dezbateri organizate joi, 11 noiembrie, pe această temă de Președinția României, președintele Klaus Johannis a criticat rapiditatea adoptării proiectului de Lege și lipsa de soluții viabile pentru finanțarea și susținerea serviciilor publice de radio și televiziune.
Conferința a fost organizată de Consiliul Europei, Uniunea Europeană a Serviciilor Publice de Media, EBU și Televiziunea Cehă.
Redacția