Ascultă Radio România Cluj Live

De ce sunt bune perele?

În stare crudă sau gătite, perele pot constitui un desert delicios, dar şi sănătos. Aceste fructe sunt dulci şi bogate în fibre şi antioxidanţi, de aceea includerea lor în dietă poate scădea nivelul de colesterol şi poate preveni diabetul.

De ce sunt bune perele?

Articol editat de cristina.rusu, 18 noiembrie 2016, 06:00

Perele roşii conţin antociani, antioxidanţi care ajută la reducerea rezistenţei organismului la insulină. Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cantităţi mari de alimente bogate în antociani au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, relatează revista Canadian Living.

Perele conţin fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol şi fibre insolubile care contribuie la echilibrarea organismului. O pară conţine şase grame de fibre, adică 20 la sută din doza zilnică necesară unui adult.

Perele au un indice glicemic mic, iar zahărul pe care îl conţin se absoarbe treptat în sânge.

Astfel, aceste fructe satisfac eficient nevoia de dulciuri şi previn apariţia poftelor alimentare şi a senzaţiei de foame, explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.

Beneficiile perelor:

-Combat efectele stresului;

-Efect revigorant în cazul asteniilor;

-Indicate în tratamentul gutei, artritei şi reumatismului;

-Grăbesc vindicarea acneei;

-Înlătură oboseala şi surmenajul;

-Stimulează formarea globulelor roşii. Prin urmare, sunt foart e bune în cazul anemiilor;

-Sporesc capacitatea de produceer a celulelor cu rol imunitar. Persoanele care au un sistem imunitar scăzut pot beneficia în urma unor cure cu pere.

-Ameliorează stările febrile;

-Grăbesc vindecarea litiazei renale;

-Sunt bune în profilaxia infecţiilor urinare recidivante;

-Calmează tusea;

-Ajută la buna funcţionare a glandei tiroide;

-Înlătură constipaţia, datorită conţinutului mare de fibre;

-Influenţează scăderea colesterolului.

 

Redacția

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate