De ce sunt bune perele?
În stare crudă sau gătite, perele pot constitui un desert delicios, dar şi sănătos. Aceste fructe sunt dulci şi bogate în fibre şi antioxidanţi, de aceea includerea lor în dietă poate scădea nivelul de colesterol şi poate preveni diabetul.
Articol editat de cristina.rusu, 18 noiembrie 2016, 06:00
Perele roşii conţin antociani, antioxidanţi care ajută la reducerea rezistenţei organismului la insulină. Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cantităţi mari de alimente bogate în antociani au un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, relatează revista Canadian Living.
Perele conţin fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol şi fibre insolubile care contribuie la echilibrarea organismului. O pară conţine şase grame de fibre, adică 20 la sută din doza zilnică necesară unui adult.
Perele au un indice glicemic mic, iar zahărul pe care îl conţin se absoarbe treptat în sânge.
Astfel, aceste fructe satisfac eficient nevoia de dulciuri şi previn apariţia poftelor alimentare şi a senzaţiei de foame, explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.
Beneficiile perelor:
-Combat efectele stresului;
-Efect revigorant în cazul asteniilor;
-Indicate în tratamentul gutei, artritei şi reumatismului;
-Grăbesc vindicarea acneei;
-Înlătură oboseala şi surmenajul;
-Stimulează formarea globulelor roşii. Prin urmare, sunt foart e bune în cazul anemiilor;
-Sporesc capacitatea de produceer a celulelor cu rol imunitar. Persoanele care au un sistem imunitar scăzut pot beneficia în urma unor cure cu pere.
-Ameliorează stările febrile;
-Grăbesc vindecarea litiazei renale;
-Sunt bune în profilaxia infecţiilor urinare recidivante;
-Calmează tusea;
-Ajută la buna funcţionare a glandei tiroide;
-Înlătură constipaţia, datorită conţinutului mare de fibre;
-Influenţează scăderea colesterolului.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.