Gutuile și dieta
Gutuia este printre cele mai bune medicamente ale toamnei iar dacă vrei să slăbești, acest fruct te va ajuta să previi starea de înfometare.
Articol editat de cristina.rusu, 21 noiembrie 2016, 06:00 / actualizat: 24 noiembrie 2016, 11:54
Gutuile sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier și calciu.
Bobițele tari pe care le simțiți uneori în pulpă, lângă sâmbure conțin substanțe care te protejează de boli inflamatorii, colon iritabil și cancer de colon.
Gutuile conțin și multe vitamine și minerale, unele mai greu de găsit în alimentație, cum ar fi cuprul.
Conținutul mare de fibre, dar și cel de pectină, ajută în ameliorarea ulcerelor gastrice și reglează scaunul, indiferent dacă problemele tale țin de constipație sau diaree.
Pectina are și un efect benefic în reducerea nivelului colesterolului.
Sindromul colonului iritabil este o altă afecțiune asupra căreia gutuile au un efect minune.
Cantitatea ridicată de pectină prezentă în aceste fructe, asigură o digestie mai bună, în condițiile în care mâncarea rămâne mai mult timp în stomac și senzația de foame întârzie.
Bogate în vitamina C, gutuile îți pot crește imunitatea toamna, când virozele se înmulțesc.
O gutuie pe zi ne ține departe de inflamațiile gâtului, destul de frecvente în sezonul rece, iar semințele măcinate au un efect calmant extraordinar în caz de tuse și bronșită.
Dacă ai încercat tot felul de metode de slăbit și nimic nu a dat rezultate până acum, ai putea încerca o dietă cu gutui.
Aceste senzaționale fructe ale toamnei îți furnizează doar 63 de calorii la 100 de grame. În plus, gutuile conțin fibre care detoxifică organismul și împiedică asimilarea grăsimilor.
Nutriționiștii recomandă consumul a 2-3 gutui în fiecare zi, pentru rezultate rapide în cura de slăbire. Dacă îți este greu să consumi gutuile în stare proaspătă, prepară-ți un suc din ele.
Atenție! Gutuile nu sunt recomandate bolnavilor de stomac.
Gutuile au un nivel ridicat de aciditate și nu ar trebui să le consumi în stare proaspată dacă suferi de hiperaciditate gastrică. Le poți consuma dacă sunt preparate termic. Spre deosebire de alte fructe, gutuile își pastrează proprietățile curative chiar dacă sunt preparate termic.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.