Muzica schimbă gustul ciocolatei
Muzica ascultată în timp ce consumăm ciocolată schimbă percepţia gustativă pe care o avem asupra ciocolatei. Un studiu realizat la Oxford arată că o muzică liniştită ne induce percepţia unui gust cremos şi moale, în timp ce o muzică dură şi gălăgioasă face ciocolată să pară mai amară.
Articol editat de , 24 noiembrie 2016, 12:00
Şeful echipei de cercetători spune că subiecţii au fost împărţiţi în două categorii, care au primit acelaşi tip de ciocolată. Numai că primul grup a gustat ciocolata în timp ce asculta o muzică de flaut relaxantă, iar cel de al doilea grup asculta tot muzică de flaut, dar cu un ritm mult mai alert.
Subiecţii din primul grup au afirmat că ciocolata pe care au gustat-o era moale şi cremoasă, iar subiecţii celui de al doilea grup au susţinut că au mâncat ciolocaltă amăruie.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.