Ce ziceți de o înghețată la micul dejun?
Persoanele care consumă înghețată la micul dejun devin mult mai inteligente şi dau dovadă de mai multă istețime, a declarat cercetătorul japonez, Eshiko Koga, de la Universitatea din Tokyo.
Articol editat de cristina.rusu, 27 noiembrie 2016, 06:00
Cercetătorul a efectuat un studiu în urma căruia a stabilit că înghețata mărește viteza de reacție a persoanelor și reduce iritabilitatea psihică.
Cercetătorul nipon a invitat la acest experiment mai mulţi voluntari, pe care i-a rugat să consume înghețată, la micul dejun.
După un mic dejun ce conţinea înghețată, participanții au rezolvat, pe calculator, o serie de exerciții de stimulare a funcţiilor şi capacităţilor intelectuale.
După studierea activității şi performanţei lor cerebrale, profesorul a descoperit că cei care consumă înghețată au o creștere considerabilă a undelor alfa. De regulă, undele alfa sunt prezente la persoanele care sunt foarte creative şi care au o minte clară.
Amintim că undele cerebrale sunt de cinci tipuri: alfa, beta, gama, delta şi teta. Cercetătorul japonez susține că oamenii se pot afla în acea stare de «pregătire intelectuală sporită» din cauza temperaturii înghețatei.
El a efectuat alte studii pe un grup de voluntari, cărora le oferea la micul dejun câte un pahar de apă rece. Şi la acest grup a fost înregistrat un grad ridicat de perspicacitate şi de creştere a capacităţilor intelectuale, fără însă să atingă performanţele care erau înregistrate de cei care consumau îngheţată la micul dejun, relatează Svopi.
Concluziile studiilor arată că inteligenţa ţine, într-o oarecare măsură, de gene, dar există şi câteva trucuri simple la care poate apela oricine pentru creşterea ei.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.