Ascultă Radio România Cluj Live

Ce ziceți de o înghețată la micul dejun?

Persoanele care consumă înghețată la micul dejun devin mult mai inteligente şi dau dovadă de mai multă istețime, a declarat cercetătorul japonez, Eshiko Koga, de la Universitatea din Tokyo.

Ce ziceți de o înghețată la micul dejun?

Articol editat de cristina.rusu, 27 noiembrie 2016, 06:00

Cercetătorul a efectuat un studiu în urma căruia a stabilit că înghețata mărește viteza de reacție a persoanelor și reduce iritabilitatea psihică.

Cercetătorul nipon a invitat la acest experiment mai mulţi voluntari, pe care i-a rugat să consume înghețată, la micul dejun.

După un mic dejun ce conţinea înghețată, participanții au rezolvat, pe calculator, o serie de exerciții de stimulare a funcţiilor şi capacităţilor intelectuale.

După studierea activității şi performanţei lor cerebrale, profesorul a descoperit că cei care consumă înghețată au o creștere considerabilă a undelor alfa. De regulă, undele alfa sunt prezente la persoanele care sunt foarte creative şi care au o minte clară.

Amintim că undele cerebrale sunt de cinci tipuri: alfa, beta, gama, delta şi teta. Cercetătorul japonez susține că oamenii se pot afla în acea stare de «pregătire intelectuală sporită» din cauza temperaturii înghețatei.

El a efectuat alte studii pe un grup de voluntari, cărora le oferea la micul dejun câte un pahar de apă rece. Şi la acest grup a fost înregistrat un grad ridicat de perspicacitate şi de creştere a capacităţilor intelectuale, fără însă să atingă performanţele care erau înregistrate de cei care consumau îngheţată la micul dejun, relatează Svopi.

Concluziile studiilor arată că inteligenţa ţine, într-o oarecare măsură, de gene, dar există şi câteva trucuri simple la care poate apela oricine pentru creşterea ei.

 

RADOR

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate