Atenție ce și de unde cumpărați: risc de trichineloză!
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor avertizează asupra riscurilor pentru sănătate pe care le poate avea consumul cărnii de porc neverificate sanitar-veterinar.
Articol editat de Camelia Velțan, 29 noiembrie 2016, 14:44
Pentru evitarea toxiinfecţiilor şi a infestării cu parazitul Trichinella, autorităţile recomandă cumpărarea cărnii de porc doar din locuri autorizate.
Cei care cresc porci în gospodărie trebuie să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea animalului. Dacă este bolnav, proprietarii vor fi despăgubiţi de stat la valoarea de piaţă a porcului. Examinarea cărnii este obligatorie şi în cazul mistreţilor.
Amenzile pentru comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar sunt de până la 40.000 lei.
Radio România Actualităţi
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.