Spectacolul magic al Aurorei Boreale
În zonele din regiunile apropiate de cercul arctic şi nordul extrem al Rusiei poate fi admirat spectacolul magic al luminilor nordului, Aurora Boreală.
Articol editat de cristina.rusu, 30 noiembrie 2016, 06:00
Din data de 22 noiembrie, acest fenomen atinge maximul de vizibilitate, iar culorile puternice de un roşu, verde, mov, albastru aprins se întrepătrund spectaculos, formând umbre.
Pământul ar putea fi lovit în această perioadă de mai multe furtuni magnetice solare, un fenomen natural neobișnuit, susţin cercetătorii.
Ca urmare a acestor furtuni se înregistrează spectacolul magic al luminilor nordului, Aurora Boreală, anunţă Centrul american pentru prognoza meteo a spaţiului cosmic.
Aurora Boreală poate fi admirată în regiunile apropiate de cercul arctic al Rusiei, inclusiv la Sankt Petersburg.
Pe data de 26 noiembrie s-a intensificat ploaia de meteoriţi a galaxiei Andromeda.
La o distanţă de aproximativ 2.500 de kilometri de polii magnetici ai Pământului, cerul se ‘aprinde’ într-un joc de culori inedit.
Aurora Boreală devine extrem de vizibilă în perioada rece a anului. Aurora polară este un fenomen optic ce poate fi observat în regiunile din proximitatea Cercului Polar.
Termenul Aurora Boreală a fost folosit pentru prima dată de Galileo Galilei, referindu-se la zeiţa romană a zorilor, Aurora, şi la Boreas, zeul vântului rece ‘făuritor’ al iernii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.