S-au inventat paharele de cafea comestibile
Doi bărbaţi din Plovdiv au inventat paharele de cafea comestibile. Acestea sunt realizate din foi de vafe și rămân crocante timp de 40 de minute, după ce a fost turnată băutura fierbinte.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 decembrie 2016, 12:00
Obiectivul principal al inventatorilor este de a proteja mediul înconjurător de milioanele de pahare de plastic și hârtie. Al doilea avantaj este faptul că paharul poate fi mâncat după ce se termină cafeaua, pe post de gustare dulce. Pentru persoanele care nu doresc să-l consume, există posibilitatea de a-l arunca, fiind 100% biodegradabil.
Elaborarea acestei idei geniale a durat trei ani, pentru a putea fi creat paharul perfect care să reziste la temperaturile ridicate ale lichidelor, utilizând materii prime naturale și ecologice – în principal cereale. Producția pe scară largă ar putea începe în primăvară.
Cei doi inventatori bulgari au deja comenzi din toată Europa.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.