De ce nu trebuie să mergem la culcare supăraţi
Oamenii de ştiinţă chinezi au explicat de ce nu ar trebui să mergem la culcare supăraţi. În această stare, creierul fixează emoțiile negative și ne va fi mult mai dificil să le uităm.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 decembrie 2016, 06:00
Potrivit echipei de cercetători de la Universitatea din Beijing, somnul de peste noapte ajută la reorganizarea amintirilor negative din creier, astfel încât acestea devin mai greu de şters. Oamenii de știință subliniază faptul că rezultatele studiului lor ar putea face mai multă lumină asupra stresului post-traumatic și consecințelor sale.
Capacitatea noastră de a șterge amintirile negative constituie o parte esențială a sănătății noastre mentale. În acest proces, se activează fluxul sanguin în hipocampus, unde se formează amintirile noi. Însă, după ce dormim, activitatea se mută spre neocortex, zona exterioară a creierului asociată cu funcțiile sale superioare. Acesta este modul în care se consolidează emoțiile negative.
Oamenii de știință au efectuat experimente pentru a elimina amintirile negative cu participarea a 73 de studenţi, ale căror creiere au fost scanate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.