Topul celor mai mari ambuteiaje de pe planetă
Traficul infernal din oraş ni se poate părea floare la ureche, în comparaţie cu topul celor mai mari ambuteiaje de pe planetă.
Articol editat de cristina.rusu, 8 decembrie 2016, 12:00
Oraşul Beijing din China deţine supremaţia. În luna august a anului 2010, şoferii care călătoreau pe autostrada Beijing-Tibet au fost prinşi într-un ambuteiaj care a durat trei zile. Problema a fost provocată de acumularea excesivă de vehicule în același loc, în același timp, precum și de camioanele încărcate cu materiale de construcții. Traficul îngreunat a continuat astfel timp de 12 zile.
Clasamentul continuă cu oraşul Bethel, New York. În anul 1969, în luna august, celebrul festival Woodstock a provocat un blocaj de trafic care a durat trei zile. Mai mult de 500.000 de oameni au venit să se bucure de festivalul de muzică, însă au fost blocaţi în trafic în coloane care măsurau 30 de km. Mulți șoferi au ales să-şi părăsească mașinile, în loc să aștepte.
Oraşul Chicago, Illinois – pe data de 1 februarie 2011, în oraş a fost un viscol puternic. În cursul orelor de vârf din trafic, a nins abundent, stratul de zăpadă măsurând 50 de centimetri. Au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, iar maşinile au stat blocate în trafic 12 ore.
Germania, anul 1990, după căderea Zidului Berlinului – pe data de 12 aprilie, când a existat posibilitatea de se călători liber în ţară, traficul pe autostradă a fost de 12 milioane de autovehicule, în situaţia unei circulaţii obişnuite de 500.000 de maşini pe zi.
Clasamentul continuă cu statul american Texas. Pe data de 21 septembrie 2005, locuitorii din Galveston au fost nevoiţi să evacueze oraşul din cauza uraganului Rita. Autostrada dintre Galveston şi Dallas a fost luată cu asalt de 2,5 milioane de locuitori care se evacuau, ceea ce a dus la formarea unei coloane de 160 de kilometri. Două zile a durat degajarea traficului, însă au fost salvate milioane de vieţi.
Un alt ambuteiaj celebru este cel dintre Lyon şi Paris din februarie 1980. Un flux uriaş de turişti se întorcea atunci din vacanţă spre capitala Franţei, însă a fost surprins de vremea nefavorabilă. Coloana de autovehicule a fost de 175 de kilometri.
New York, 2001, după atentatele de la Turnurile Gemene. Traficul ca urmare a atacului terorist asupra World Trade Center din New York a fost literalmente blocat. Tunelurile și podurile au fost închise pentru a oferi acces ambulanțelor. Transportul public a fost oprit. Oamenii care doreau să părăsească orașul au fost prinși în ambuteiaj. Traficul aerian a fost, de asemenea, paralizat.
Tokyo, Japonia – autostrada dintre două oraşe a rămas blocată pe 12 august 1990, pe o distanţă de 135 de kilometri. Cauza a fost numărul mare de turişti care plecau în vacanţă şi oamenii care fugeau din calea unui taifun.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.