Ce greșeli faci atunci când mănânci banane
Folosite des în gustările de zi cu zi, bananele sunt fructele de care nu ne putem despărți, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Cu ajutorul lor obținem un mic dejun hrănitor și sănătos, smoothie-uri apetisante și deserturi de neuitat.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 decembrie 2016, 06:00
Beneficiile pe care le oferă aceste fructe aromate nu pot fi contestate. Ele îți oferă energie, țin sub control tensiunea arterială, îmbunătățesc digestia, luptă împotriva anemiei, tratează mahmureala, mențin sănătatea sistemului osos și reduc stresul. Din păcate, puține persoane le consumă în mod corect, astfel încât starea generală de sănătate să nu aibă de suferit. Există anumite greșeli pe care le comiți și care îți pot afecta organismul dacă le repeți în mod constant.
Descoperă, în materialul următor, ce greșeli faci atunci când consumi banane și cum îți pot afecta ele sănătatea!
Mănânci banane la micul dejun
Tu crezi că ți-ai pregătit un mic dejun sănătos și hrănitor, care să îți ofere doza de energie necesară pentru întreaga zi, dar faci o greșeală atunci când incluzi și bananele în meniul tău. Aceste fructe te vor energiza dimineața, dar efectul va dispărea până la prânz și te vei simți mult mai obosită după aceea. Zahărul din compoziția bananelor provoacă acidifierea organismului, conducând la un dezechilibru la nivelul pH-ului florei intestinale.
Da, se pare că bananele consumate pe stomacul gol, fără un alt aliment care să uşureze digestia, pot produce inflamaţii şi chiar şi indigestie!
Nu trebuie să intri în panică, nu este cazul să renunţi total la fructul tău preferat! Trebuie doar să te asiguri că nu mănânci banane pe stomacul gol, ci doar alături de alte alimente care să neutralizeze acidul provocat de fructul galben. Aşa că data viitoare când îţi va fi poftă să mănânci o banană, consum-o cu unt de arahide, ovăz sau iaurturi fără zahăr.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.