Crăciunul, sărbătorit de milioane de creştini, în lume
Crăciunul, este sărbătorit de milioane de creştini în întreaga lume. În România, sărbătoarea Naşterii Domnului are în centrul său liturghia de la Biserica, dar şi colindele și mesele în familie.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 25 decembrie 2016, 00:27 / actualizat: 28 decembrie 2016, 8:19
Crăciunul este sărbătoarea cu cele mai multe obiceiuri populare, pentru că are cea mai mare încărcătură de bucurii. Acest sentiment vine din credinţa creştină străveche că naşterea lui Isus este semnul iubirii lui Dumnezeu pentru oameni. Este Ajunul Crăciunului, ultima zi de post înainte se sărbătoare. Colindatorii care umblă din casă în casă pentru a vesti că Hristos s-a născut, ca şi preotul care vine cu icoana, sunt imitatorii păstorilor şi ai îngerilor despre care Noul Testament spune că au fost
martorii naşterii din Bethleem. Istoria evanchelică a naşterii Domnului se va auzi în biserică la liturghia de Crăciun, oficiată în bisericile ortodoxe în dimineaţa de 25 decembrie, iar în cele catolice şi protestantela miezul nopţii. Copiii îl aşteaptă nerăbdători pe Moş Crăciun să le lase darul dorit sub brad, iar în dimineaţa de Crăciun cei însufleţiţi de credinţă umblă cu Steaua, în amintirea celor trei magi care au fost călăuziţi de o stea spre ieslea din Bethleem, unde s-a născut pruncul Isus.
La Betleem, locul Naşterii lui Isus, zeci de mii de creştini din întreaga lume participă la Sărbătoarea Crăciunului.
În România, Patriarhul Daniel a transmis un îndemn la rugăciune pentru toţi cei care suferă din cauza războaielor, a persecuţiilor şi a violenţei peste tot în lume, dar şi pentru românii din diaspora, aflaţi departe de cei dragi.
RADOR