Cum se bea cafeaua verde?
Cafeaua verde câștigă tot mai mult teren în fața celei cu care am fost obișnuiți până acum. Aparent acest înlocuitor al cafelei normale este unul foarte sănătos și mult mai eficient.
Articol editat de , 25 decembrie 2016, 06:00
Cafeaua verde, spun specialiștii, este mult mai sănătoasă și revigorantă decât cea normală. Iată câteva dintre cele mai întâlnite întrebări în legătură cu cafeaua verde și răspunsurile oferite de cei de pe un site dedicat cafelei verzi, așa cum sunt relatate de cafeaverdemacinata.ro
Ai nevoie de un aparat special pentru a prepara cafeaua verde măcinată sau e de ajuns clasicul ibric?
Cafeaua verde măcinată se infuzează cu apă încălzită la 90-95 grade Celsius, timp de 4-5 minute, precum un ceai. Sunt de ajuns 2-3 lingurițe de cafea verde la o cană de dimensiuni normale. Consumă băutura astfel obținută în maximum 10-12 minute, pentru ca proprietățile antioxidante ale cafelei verzi, acelea care te ajută să slăbești și să îți detoxifici organismul, să nu dispară.
Ce cantitate de cafea verde e indicat să se consume pe zi?
Nutritioniștii recomandă 2 cești de infuzie de cafea verde măcinata pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. Dacă preferi să o bei seara, pentru tine există cafeaua verde decofeinizată. Ia în calcul și rețetele răcoritoare, în care cafeaua verde este combinată cu fresh-uri de fructe, limonade sau cocktail-urile pe bază de cafea verde.
Cafeaua verde se poate îndulci? Cu zahăr sau cu miere?
În mod evident, dacă ți-ai propus să slăbești cu ajutorul cafelei verzi, adăugarea de îndulcitori te abate de la scopul inițial. Dacă ești cucerit de cafeaua verde și vrei doar să te delectezi, îți stă la dispoziție cafeaua verde cu aromele de ghimbir, scorțișoară, cardamom, goji, sau combinată cu cafea prăjită.
Cafea verde rece sau caldă?
Bea-o caldă și imediat după ce ai preparat-o, pentru a fi sigur că beneficiezi de proprietățile extraordinare ale cafelei verzi!
Sursa: cafeaverdemacinata.ro
Redacția
Ascultă live Radio Antena Sibiului online AICI.