Vinul fiert și răceala
Sunt numeroase studii care atestă că un consum regulat și moderat de vin roșu face bine, reducând riscul de infarct miocardic, demență și accident vascular cerebral.
Articol editat de cristina.rusu, 27 decembrie 2016, 06:00
Cercetări recente au scos la iveală faptul că vinul este un aliat puternic și împotriva unei probleme de sănătate comună: răceala.
Medicii au descoperit că un consum moderat de vin poate contribui la dezvoltarea unui tip de imunitate împotriva celor 200 de virusuri care declansează răceala.
Potrivit unui studiu recent, persoanele care consumă mai mult de 14 pahare de vin pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de a răci decât abstinenții. Și protecția este chiar mai puternică pentru cei care optează pentru vinul roșu decât pentru cel alb, au spus specialiștii.
Vinul conține un nivel ridicat de antioxidanți numiți flavonoide. Aceștia fac ca sângele să nu se coaguleze și scad tensiunea arterială. Oamenii de știință spun că flavonoidele luptă împotriva virusurilor nazale.
Vinul roșu conține polifenoli, despre care oamenii de știință spun că au proprietăți antiinflamatoare, anticancer și antiîmbătrânire.
Alcoolul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că mărește fluxul sangvin în țesuturi. Vinul roșu conține, de asemenea, taninuri, care apără organismul de virusuri, făcându-l foarte eficient în lupta cu răceala și gripa.
Scorțișoara este foarte eficientă împotriva simptomelor gripei, iar cuișoarele au puternice proprietăți antibacteriene.
În plus, sucul de lămâie și mierea sunt antiseptice și calmante în infecțiile respiratorii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.