Șapte alimente care nu fac bine inimii
Se pare că a mânca pentru sănătatea inimii dvs. rămâne în prim-plan. Evitaţi alimentele bogate în colesterol şi sare şi eliminaţi orice pojghiţă de grăsime. Mai uşor de zis decât de făcut, desigur. Dar măcar ştiaţi de ce să vă păziţi.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 ianuarie 2017, 06:00
Noi cercetări au complicat însă această situaţie. În ultimii ani, cercetările au constatat că o dietă bogată în colesterol, sodiu şi grăsimi – adică toate relele clasice – nu sunt chiar atât de dăunătoare inimii pe cât credeam. S-ar putea ca până şi grăsimile saturate să fie acceptate. Dar iată care sunt alimentele care fac, totuşi, cel mai rău inimii dvs.
1. Băuturile acidulate
Aşa-zisele zaharuri simple, precum cele care se regăsesc până şi în apa acidulată, inflamează inima şi măresc nivelul glicemiei, putând provoca boli cardio-vasculare.
2. Prăjiturile
Din nou, orice conţine zahăr alb, zahăr brun, glucoză, melasă, miere sau alţi îndulcitori pare să blocheze oxidarea, ducând la boli arteriale, hipertensiune, maladii cardiace şi la alte maladii.
3. Carbohidraţii rafinaţi
Carbohidraţii rafinaţi, care se regăsesc în condimente, precum ketchupul şi dressingul pentru salate, sunt surse obişnuite ale unor boli cardiace, la fel ca şi sosurile pentru paste, pâinea şi iaurturile cu grăsime redusă.
4. Margarina
Cercetări recente au constat că untul nu face rău inimii dvs., pe când margarina este o sursă importantă de acizi graşi nesănătoşi.
5. Frişca pentru cafea
…conţine grăsimi nesănătoase, la fel ca şi floricelele prăjite la microunde şi toate făinoasele prăjite pentru micul dejun.
6. Slănina (costiţa)
… conţine bacterii care pot provoca guta şi alte boli de circulaţie.
7. Hot-dogs
Faimoşii hot-dogs, ca de altfel orice cârnaţi au mezeluri încărcate cu aditivi – nitraţi, fosfaţi, carbohidraţi. Toate sunt de evitat…
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.