Ce şi cum să mâncăm pentru a ne recăpăta silueta avută înainte de sărbători?
Crăciunul și Revelionul nu sunt doar sărbători care prilejuiesc întâlnirile cu cei dragi, ci și perioade în care este favorizat excesul în bucătărie. În mod normal, în perioada sărbătorilor, gospodinele exagerează cu gătitul pentru cei dragi și aproape întotdeauna mâncarea rămâne în exces și după ce trec zilele de petrecere. Anul acesta însă la Sibiu situația este una chiar pozitivă. Oamenii spun că nu le-a mai rămas prea multă mâncare după sărbători, pentru că au cumpărat doar strictul necesar.
Articol editat de , 6 ianuarie 2017, 06:00 / actualizat: 13 iulie 2017, 12:49
Am consumat, că nu am luat multă mâncare, acum am venit după clementine.
Nu m-am uitat după reduceri, nu am consumat toată mâncarea pentru că nu am făcut multă. Am făcut doar strictul necesar, nu are rost că faci numai risipă şi le arunci apoi.
Am venit după filtre de cafea şi nu au, după reduceri nici nu m-am uitat.
Am consumat toată mâncarea, am venit doar să iau câteva provizii pentru acasă.
Pentru cei care mai au însă ceva mâncare rămasă pe care vor să o mănânce zilele acestea, nutriționiștii au câteva sfaturi.
Între mese putem să luăm o mică gustare sub formă de fructe iar la mese trebuie totuşi să respectăm conţinutul meselor. E bine, dacă gătim ceva mai greu, să avem o salată, lângă. Trebuie să avem grijă şi la dulciuri, pentru că toate aceste alimente grele sunt mult mai greu de digerat. Putem apela şi la mici remedii, câte un ceai digestiv, de exemplu. Recomand pacienţilor să guste câte puţin din toate, să nu mănânce chiar pe săturate. (Mirela Bogdan, medic nutriţionist)
Pentru că luna ianuarie este și perioada gripelor, un lucru indicat este ca toate mesele să cuprindă fructe și legume, potrivite pentru acumularea vitaminelor în organism și creșterea imunității.
Alexandra Bucuroiu
Ascultă LIVE Radio Antena Sibiului, AICI.