Zahărul, nesănătos, încă din copilărie
Copiii riscă să se confrunte cu probleme de sănătate pe termen lung, dacă consumă zahăr în exces.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 ianuarie 2017, 06:00
Copiii consumă atât de mult zahăr la micul dejun încât jumătate din raţia lor zilnică admisă este epuizată încă înainte de a merge la şcoală, a anunţat Public Health England, care a avertizat, de asemenea, că cerealele, sucurile şi alimentele (dulceaţa, gemul, Nutella…), care se pot unge pe pâine şi care conţin zahăr, dăunează sănătăţii.
Apariţia cariilor, a kilogramelor în plus şi a problemelor de sănătate pe termen lung, precum diabetul de tip 2, sunt cauzate de diete nesănătoase. Aproximativ un sfert dintre copiii în vârstă de cinci ani din Marea Britanie au dinţii cariaţi şi aproape o cincime dintre copii sunt obezi atunci când termină şcoala primară.
Un studiu, în care au fost implicaţi părinţi cu copii, având vârste cuprinse între patru şi zece ani, a relevat faptul că problemele încep încă de la micul dejun. Analizele efectuate au arătat că ei consumă mai mult de 11 grame de zahăr sau aproape trei cuburi de zahăr, în medie, numai la micul dejun. Aceasta se adaugă la cele peste 1.000 de cuburi de zahăr la micul dejun, pe parcursul unui an.
Studiul a relevat, de asemenea, că 84% dintre părinţi consideră că le dau copiillor o masă sănătoasă la micul dejun.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.