Cum ne facem plinul de energie pe timp de iarnă
Profitaţi de iarnă pentru a vă face plinul de energie şi de vitamine, graţie acestor şase alimente:
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 ianuarie 2017, 06:00
1. Castanele – Chiar dacă sunt bogate în calorii, castanele comestibile, prin conţinutul lor ridicat în potasiu, ajută la reducerea tensiunii arteriale şi combat efectele nocive ale sodiului în exces din farfuriile noastre. În plus, castanele însoţesc cu succes preparatele din carne de pui.
2. Portocalele – Cu un indice glicemic scăzut şi bogate în vitamina C, portocalele întăresc sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi previn formarea pietrelor la rinichi.
3. Morcovii – Prin conţinutul ridicat de carotenoide, care au rol de antioxidanţi, morcovii stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţesc vederea, au proprietăţi anticancer şi protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare.
4. Bananele – Un consum de banane ne garantează o cantitate suficientă de potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. În plus, ele conţin triptofan, pe care organismul îl transformă în serotonină, hormonul bunei dispoziţii.
5. Rodia – Este bogată în antioxidanţi, scade colesterolul şi are proprietăţi benefice în prevenirea unor tipuri de cancer. De asemenea, sucul de rodie este un puternic antioxidant natural. Consumul de suc de rodie îmbunătăţeşte starea generală a sănătăţii noastre.
6. Ananasul – Conţine bromelina, o enzimă care ajută la digestia proteinelor, distruge celulele canceroase, luptă împotriva bolilor cardiovasculare, reduce inflamaţia şi accelerează vindecarea ţesuturilor. Prin conţinutul ridicat de mangan, ananasul protejează împotriva osteoporozei.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.