Salvați Copiii România, donație pentru Maternitatea Sibiu
Salvați Copiii România donează Maternității din Sibiu o masă radiantă performantă, cu modul de resuscitare, în valoare de 17.000 de euro.
Articol editat de , 10 ianuarie 2017, 14:17 / actualizat: 13 iulie 2017, 12:49
Asociația vine în ajutorul medicilor sibieni care se confruntă în mod constant cu bebeluși născuți prematur, care au nevoie de o mai mare atenție și grijă decât cei născuți la termen. 398 din cei 2.940 de copii veniți pe lume anul trecut la Maternitatea din Sibiu s-au născut prematur și au avut nevoie de suport medical imediat și de calitate pentru a supraviețui.
Reanimarea nou-născutului este o mare urgenţă, un complex de manevre şi proceduri salvatoare de viaţă. Dar nu numai atât. Până în urmă cu doi ani se vorbea despre „ora de aur”, de prima oră din viaţa nou-născutului, pentru că șansele la viață depind în foarte mare măsură de rapiditatea, corectitudinea şi eficienţa îngrijirilor acordate nou-născutului în momentul naşterii. Astăzi vorbim chiar de „minutul de aur”, pentru că studiile arată cât de importantă este o reanimare promptă şi corectă. Evident că o masă radiantă modernă, dotată cu modul de resuscitare modern şi facilităţi de evaluare a măsurilor de reanimare, este esenţială pentru ca recomandările actuale de reanimare să poată fi aplicate corect şi cu succes. Asigurarea căldurii pe durata reanimării şi posibilitatea de a doza şi monitoriza presiunile de ventilaţie şi concentraţia de oxigen folosită sunt extrem de importante pentru toate categoriile de nou-născuţi dar mai ales pentru cei cu risc crescut, prematurii. (Livia Ognean, medic coordonator terapie intensivă neonatală la Maternitatea Sibiu)
Despre demersul asociației Salvați Copiii România de a contribui la creșterea speranței de viață a copiilor născuți prematur, ne vorbește Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.
Suntem pe drumul cel bun în salvarea copiilor născuți prematur, dar încă departe de capătul acestei lupte. Este crucial să înțelegem, și o vedem pe cifre concrete, că viața unui copil venit pe lume prea devreme depinde în mod direct de intervenția medicală imediată. Nici un minut nu poate fi pierdut, atunci când este vorba despre un prematur care trebuie îngrijit, susținut medical până când prinde singur putere să facă față lumii exterioare. Nimic, însă, nu se compară cu ziua în care un copil născut prematur poate să plece acasă. Suntem conștienți că efortul de a reduce rata mortalității infantile în România nu poate fi decât unul asumat pe termen lung. Am decis să ni-l asumăm, pentru că rezultatele se văd, iar ele se cuantifică în vieți puse pe un făgaș firesc. (Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România)
În 2014 și 2015, Organizația Salvați Copiii a mai donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu un incubator performant de terapie intensivă și un ventilator de suport respirator pentru nou-născuți în valoare de aproximativ 30.000 de euro.
Cristina Bălău
Puteți să ascultați Radio Antena Sibiului online AICI.